Al mijn schilderijen en bronzen beelden die ik sinds 2001 heb gemaakt vind je hier.

“De combinatie houden van mensen, bewust en onbewust beleven van wat ik waarneem, hebben mij diep in mijzelf gebracht. Dàt vertel ik nu door mijn schilderijen en bronzen beelden. Iedere keer opnieuw ben ik verrast dat het onder mijn handen ontstaat met als resultaat een expressief schilderij of beeld met zeggingskracht.”

Het begin ligt op een prachtige plek in Frankrijk, waar ik ver weg van mijn intensieve en jachtige zakenleven, werd uitgedaagd bij mijn gevoel en creativiteit te komen. Ik begon met mensen schilderen, een lange stoet achter elkaar lopend... op weg.  Mensen schilderen is gebleven, ze komen vanzelf, kiezen hun plek op het doek en zij beleven elkaar. Met beeldhouwen is het mij ook zo vergaan. De mensen stapten in feite zo van mijn schilderij, eerst in steen, maar al snel hoofdzakelijk in brons.

Meest noem ik mijn werk abstract figuratief, maar gaandeweg lijken de lijnen en vormen meer naar de abstraherende kant te trekken. “Welke de vormen ook zijn, het blijven mijn mensen, gevoelens en belevingen."

Gedurende vele jaren volgde ik een groot aantal opleidingen/masterclasses, zowel in schilderen, beeldhouwen als in bronsgieten bij bekende en inmiddels bevriende kunstenaars.

Mijn inspiratie vind ik voor een belangrijk deel uiteindelijk in mijzelf. Eerst verwerk ik innerlijk wat ik bewust en onbewust beleef en waarneem, met als resultaat dat die gevoelens er vervolgens beeldend uitmoeten. Zo is kunst voor mij iets dat schoonheid brengt, me kan ontroeren. Daarmee is het iets heel persoonlijks én dat is ook schoonheid!

Arnold van Verseveld, 1944, Utrecht

Tot 2001 bedrijfskundige, hr-manager, headhunter en ondernemer.

Groot ontzag heb ik gekregen voor de vele kunstenaars van naam en faam die ons vroeger en nu als voorbeeld zijn... het maakt mij bescheiden! Mijn lijfspreuk is: “Er zit meer in ons dan wij vaak denken. De ware inspiratie komt terwijl je een schilderij of beeld maakt.”

Contact: Van Emsthof 13 te Ermelo Telefoon 0341-551399 of 06-54.967980

Email: arnoldvanverseveld@kpnmail.nl of arnoldjvanverseveld@gmail.com